Oncologie
Veel patiënten met kanker hebben problemen met het uitvoeren van dagelijkse activiteiten door pijn, vermoeidheid en verminderde mobiliteit. In iedere fase van deze ziekte kan ergotherapie veel betekenen voor deze patiënten. Dit gebeurt in de vorm van behandeling, coaching, voorlichting en advies.
Kwaliteit van leven
We inventariseren welke beperkingen u ervaart, waar uw interesses en behoeften liggen en welke activiteiten u graag (weer) wilt uitvoeren. Samen formuleren we doelen en gaan praktisch aan de slag met het oefenen van die vaardigheden die u weer onder de knie wilt krijgen. Onze therapie is erop gericht dat u zo zelfstandig en comfortabel mogelijk de dag door komt. Advies over en begeleiding bij het gebruik van eventuele hulpmiddelen en woningaanpassingen kunnen ook deel uit maken van onze therapie. Familieleden en andere mantelzorgers geven we indien gewenst advies over een zo adequaat mogelijk verzorging en begeleiding.
Samen kijken we waar u behoefte aan heeft. Wanneer u nog met de behandeling bezig bent of aan het herstellen bent, kunt u fysieke beperkingen of belemmerende vermoeidheid ervaren. We kijken dan hoe dit binnen de grenzen weer opgebouwd kan worden en deze belemmeringen zo min mogelijk invloed hebben.
Mocht u terminaal zijn, dan geven we adviezen over een comfortabele verzorging. We kijken ook naar voorzieningen en aanpassingen die uw kwaliteit van leven optimaliseren.
Hulp na ‘schoon-verklaring’
Ook als u ‘schoon’ bent verklaard, kunnen we iets voor u betekenen. Soms kan het gaan om kleine veranderingen, zoals het dragen van een elastische armkous. Er bestaan hulpmiddelen waarmee u deze kous zelf aan en uit kunt trekken. Het kan ook gaan om grote veranderingen, zoals het herintreden op de werkvloer. Wij kunnen u hierbij adviseren en begeleiden.
Als nodig werken we nauw samen met uw oncoloog, (huis)arts, oncologie verpleegkundige, fysiotherapeut, psycholoog en thuiszorg. Ergotherapie wordt vergoed vanuit de basisverzekering.