• behandelingen en specialisaties Ergotherapie Van der Sande

Gewrichtsklachten

Gewrichtsklachten kunnen verschillende oorzaken hebben, zoals reuma, artrose en hyperflexibiliteit.  Bepaalde bewegingen geven problemen of moeten juist vermeden worden. De ergotherapeut gaat vooral in op manieren, hulpmiddelen en aanpassingen om dagelijkse bezigheden uit te voeren zonder of met minder belasting van de gewrichten.

Gewrichtsbeschermende maatregelen

Wij brengen samen met u in beeld welke bewegingen problemen geven of vermeden moeten worden en wat dit betekent voor de uitvoer van uw dagelijkse taken. Het kan betekenen dat u bepaalde taken anders of minder lang gaat uitvoeren. Ook besteden we aandacht aan het verlichten van klachten door het opdelen van taken in kleinere deelhandelingen verdeeld over de dag.

Kleine en grote hulpmiddelen

Ook laten we u ervaren wat hulpmiddelen voor u kunnen betekenen. Hierbij kunt u denken aan kleine hulpmiddelen als bestek met verdikt handvat, een pen met een verdikte vingergreep, drinkbekers met twee oren of een snijplank met fixatiemogelijkheid. Ook grotere hulpmiddelen als een trippelstoel, strijkkruk of scootmobiel kunnen aan de orde komen.

De basisverzekering vergoedt per kalenderjaar 10 uur ergotherapie. Sommige aanvullende verzekeringen vergoeden meer.

ParkinsonNet
ergotherapie Nederland
Edomah Therapeut