reuma Ergotherapie Van der Sande

Omgaan met reumatische klachten

Mevrouw Smolders is sinds 1 jaar een trotse oma. Ze gaat op dinsdag en donderdag met veel plezier naar het huis van haar dochter om daar op te passen. Ondanks haar reumatische klachten zorgt ze niet alleen voor haar kleinzoon, maar doet allerlei huishoudelijke taken. Het idee haar dochter hiermee te ontlasten, geeft haar extra voldoening.

De laatste tijd wordt het haar allemaal een beetje te veel en mevrouw Smolders schakelt onze hulp in. Ze zou het enorm betreuren als ze deze wekelijkse uren met haar kleinzoon zou moeten opgeven.

Mevrouw Smolders vult op ons verzoek een weekrooster in met alle activiteiten die ze gedurende 1 week doet. Dit ingevulde rooster maakt duidelijk dat er sprake is van een enorme piekbelasting tijdens de dagen dat zij op haar kleinkind past. In overleg met mevrouw Smolders en haar dochter bespreken we een andere taakverdeling tijdens de oppasdagen. Hierbij kijken we onder andere naar de taken die haar positieve energie geven. Daarnaast gaat ze het wat rustiger aan doen.

Terug naar overzicht